DOLAR
32,5257
EURO
34,9376
ALTIN
2.436,55
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
https://neolduki.com/wp-content/uploads/2024/04/reklam.gif
https://neolduki.com/wp-content/uploads/2024/04/reklam.gif

Protein Tozları kullanmak Zararlı mı?

A+
A-

Protein Tozları Kullanmak Zararlı mı?

Protein Tozları kullanmak Zararlı mı? Vücut geliştirme ve enerji amacıyla tüketilen protein tozlarının çok aşırı kullanımı gut gibi çeşitli hastalıklara yol açmaktadır.

Protein Tozları Zararlı mı?

Egzersiz yaparken sağlığınızı ne kadar düşünüyorsunuz? Bilinçsiz spor, bilinçsiz vitamin kullanımı, besin takviyeleri, uzmana danışmadan çeşitli besin takviyeleri… Sonuç olarak gençler vücut geliştirme adına sağlıklarını kaybediyorlar.

Protein Tozları Kullanmak Zararlı mı?

Protein tozu nedir?

Protein tozu, vücudunuzun temellerinden biri olan saflaştırılmış bir protein şeklidir. Normalde ihtiyacınız olan protein, yediğiniz etlerden, nohut, fasulye gibi bakliyatlardan ve süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünlerinden elde edilebilir.Protein tozlarının içerisinde amino asitler veya direkt protein bulunur. aslında yediğiniz proteinli yiyecek. Ancak belirli amino asitleri daha konsantre formda içerebilirler.

Protein tozu markalarına dikkat!

Protein tozları, genellikle profesyonel düzeyde yoğun egzersiz yapan kişiler tarafından kullanılan bir besin takviyesidir çünkü bu kişilerin günlük tüketmeleri gereken protein miktarı normal insanlara göre 1,5 ila 2 kat daha fazladır. Yiyeceklerden Bazı durumlarda alınması zordur. Ancak bu durumda protein tozu açığı kapatacaktır. Ancak aldığınız protein tozunun markası ve türü çok önemlidir. Tüm bu besin takviyeleri, reçetesiz satılan ilaçlar olarak kabul edilen ürünlerdir, bu nedenle ne kadar saf oldukları konusunda pek çok tartışma vardır. Bu ürünler “kasten veya bilmeyerek” doping ve “performans arttırıcı vücuda zarar” olarak değerlendirilen maddeler içerebilir. Bu nedenle, satın alırken dikkate alınmalıdır.

Protein Tozları Kullanmak Zararlı mı?

Protein tozu kullanarak:

Ne zaman alınır Bu, ihtiyacınız olandan daha fazla protein tüketmek anlamına gelir. Bu, böbrekler ve karaciğerin proteinleri metabolize etmesi ve dışarı atması için daha fazla çalışması anlamına gelir. Antrenmandan sonra dozu artırmak yerine tozu almaya özen gösterilmelidir. Yani nicelikten çok zamanlama meselesi. Ek olarak, muhtemelen protein/amino asit tozlarıyla karıştırılan anabolik steroidler de bazı kanserlere neden olabilir.

Protein tozları ve amino asitler Zayıf kemikler

Protein/amino asit tozlarının aşırı ve bilinçsiz tüketimi osteoporoz ve bağırsak sorunlarına da neden olabilir. Yüksek protein alımı kemiklerdeki kalsiyumu tüketerek onları daha zayıf ve kırılmaya daha yatkın hale getirir. Ayrıca bağırsakta zayıf bir şekilde emilir ve ishale neden olabilir. Öte yandan, yan ürüne alerjisi olan kişilerde reaksiyonlara neden olabilir.

Protein Tozları Kullanmak Zararlı mı?

Tüm sporcular protein tozu kullanmalı mı?

Tüm bireyler ve sporcular doğru ve dengeli beslenmeli ve bir doktor veya beslenme uzmanından destek almalıdır. Artan egzersiz ihtiyacı göz önüne alındığında, beslenme uzmanları doğru beslenmenin sporcuların ihtiyaçlarını karşılayabileceğine inanmaktadır, bu nedenle protein / amino asit tozlarına / haplarına ihtiyacınız yoktur. Bu bakımdan protein alımı için yeterli et tüketiminin sağlanması önemlidir. Bu noktada tüketilen etin kaynağı, nereden geldiği ve hayvanların nasıl beslendiği çok önemli görülüyor. Meksika’da düzenlenen 2011 U17 Dünya Kupası’nda 100’den fazla sporcu doping yapmalarının nedeninin et yemek olduğunu tespit etti. Protein tozlarından kaçının ve ayrıca protein için et tüketirken dikkatli olun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.