Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir ?Saç dökülmesi yaygın bir sorundur. Bu soruna neyin neden olduğunu anlamak saç dökülmesi riskinizi azaltabilir.Saç dökülmesi nasıl durdurulur?
Saç bakımı ve güzelliği kadınların en çok dikkat ettiği kişisel bakım alanlarından biridir. Bu nedenle saç dökülmesi sorunu kadınları oldukça endişelendirmektedir.
Saç dökülmesinin birçok nedeni vardır. Saç dökülmesinin birçok nedeni vardır ve önemli bir hastalığa işaret edebilir. Günde 50-100 saç telinin dökülmesi normal kabul edilir. Ancak bu sayıdan daha fazla saç teliniz varsa, 4-5 saç telinden fazlasını nazikçe yoluyorsanız veya alnınızda veya tepenizde gözle görülür şekilde incelme varsa bir uzmana başvurmalısınız.
Kalıtsal alopesi en sık görülen alopesi türüdür. Genetik yatkınlık ve androjenik hormonların (erkeklerde), özellikle dihidrotestosteronun bu eliminasyonda rol oynadığı gösterilmiştir. Erkekte kalıtsal saç dökülmesinde alındaki saç çizgisi geriler ve saç derisi açık ve incelir. Kadınlarda alın çizgisinde açılma olmaz ve kafa derisinde özellikle başın tepesinden çevresine doğru incelme görülebilir. Tablet, sprey, solüsyonT ve dermokozmetiği destekleyen ürünler şeklinde ilaç kullanımı saç dökülmesi sürecini yavaşlatabilir ve sağlıklı saçları kısmen koruyabilir. doğru kişi.
Diğer şeylerin yanı sıra, yanlış hazırlık, dengesiz beslenme ve düşük proteinli beslenme saçın zayıflamasına, saç kırılmasının artmasına ve saç dökülmesine neden olabilir. Vücut ihtiyacı olan proteini artık emmediğinde saç dökülmesi başlar.
Kafa derisinin mantar enfeksiyonları genellikle çocuklarda görülür, ancak yetişkinlerde de saç dökülmesine neden olabilir ve tedavi edilmediği takdirde kalıcı saç dökülmesine neden olabilir.
Bazı ilaçların saç dökülmesi gibi yan etkileri olabilir. Kan sulandırıcı, artrit, gut, depresyon, kalp hastalığı ve yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar saç dökülmesine neden olabilir. Ayrıca doğum kontrol hapı kullanmayı bıraktığınızda saç dökülmesi görülebilir. Vücudu yeniden yapılandırmak için kullanılan bazı ilaçlar da saç dökülmesine neden olabilir.
Yaygın olarak bir otoimmün hastalık olan saçkıran olarak bilinen alopesi areata, esas olarak ciddi stresli durumlarda ortaya çıkar. Vücut tarafından üretilen birkaç otoantikor, kafa derisinde oval saç dökülmesine ve bazı hastalarda kaş, kirpik ve sakal dahil tüm vücut kıllarının dökülmesine neden olur.
Genetik yatkınlık, nörolojik faktörler , enfeksiyonlar ve stres gibi faktörlerden şüphelenilir. hastalığı tetikler, ancak altta yatan faktörler henüz tam olarak aydınlatılamamıştır. Kalıcı saç dökülmesine neden olmayan bu durum devam ederse tedavi gerekebilir.
Saç dökülmesi şiddetli stresli durumlarda yaygındır. Stres vücudumuzda çeşitli stres hormonlarının salınımını tetikler, bu da iç dengenin bozulmasına ve bunun sonucunda birçok hastalığın gelişmesine yol açar. Bu hastalıklar da saç dökülmesine neden olabilir.
Aşırı kilo kaybı sonrası saç dökülmesi sıklıkla gelişen bir durumdur. Bunun nedeni ise aşırı kilo kaybı sırasında telofen alopesi olarak bilinen doğal saç dökülme evresinde saç dökülmesi oranının ve süresinin artmasıdır. Saç dökülmesi ortalama 3-6 ay sürer ve sonrasında durur.
Yüksek dozda A vitamini almak, A vitamini almayı bıraktığınızda duran ciddi saç dökülmesine de yol açabilir.
Anoreksiya ve bulimia gibi yeme bozuklukları olan hastalar, diyetle alınması gereken demir, vitamin, protein, çinko gibi elementlerden yoksun oldukları için saç dökülmesine yatkındırlar. Bu durumlar tedavi edildiğinde saç dökülmesi durur ve dökülen saçlar yeniden çıkar. 10- sistemik hastalığa bağlı saç dökülmesi
30’dan fazla sistemik hastalık saç dökülmesine neden olabilir. Altta yatan faktörler genellikle tiroid hastalığı ve anemidir. Ağır cerrahi müdahale, yüksek ateş, ciddi enfeksiyonlar vb.
harika site olmuş