DOLAR
32,5826
EURO
34,6662
ALTIN
2.527,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
https://neolduki.com/wp-content/uploads/2024/04/reklam.gif
https://neolduki.com/wp-content/uploads/2024/04/reklam.gif

Çatlamış dudaklara ne iyi gelir?

A+
A-

Çatlamış dudaklara ne iyi gelir?

Çatlamış dudaklara ne iyi gelir? Özellikle kış aylarında dudak çatlaması her yaştan kadın ve erkeğin sorunudur. Kuru, soğuk hava buna neden olur, ancak farkında olmazsanız ve sürekli dudaklarınızı yalarsanız, çatlamalara neden olabilir.

Çatlamış dudaklara ne iyi gelir?

Çatlamış dudaklara ne iyi gelir?
google.com, pub-6086624941510237, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Çatlamış dudakların nedenleri
Dudak çatlaması özellikle kış aylarında pek çok kişinin başına gelir. Estetik olarak pek de hoşlanmadığımız bu durum aslında fiziksel olarak rahatsız edici bir hal alır Çatlak dudaklar; dudak yüzeyinde gözle görülür çatlaklar veya çatlaklar olması ve bazen bu çatlaklardan kan gelmesi veya ağrılı olması ile karakterize bir durumdur. Dudaklarınızdaki cilt, vücudunuzu çevreleyen ve yağ bezleri olmayan derinin en ince ve en hassas kısmıdır. Bu nedenle kolayca zarar görür. Genellikle ciddi bir nedeni olmayan çatlak dudaklar bir enfeksiyona işaret edebilir.

Neden dudaklarım çatladı?

Dudak çatlamasının en yaygın nedenleri kuru, soğuk hava, sıcak, kuru iç ortam havası, güneş yanığı, bazı ilaçlar, rüzgara maruz kalma, dudak yalama ve ağızdan solumadır. Soğuk algınlığı, dehidrasyon (sıvı kaybı) ve yetersiz beslenme de dudakların çatlamasına neden olabilir.

Kuru veya çatlamış dudaklar altta yatan hastalığa, bozukluğa veya duruma göre değişir. Dudak çatlaması gibi belirtiler de ağız içinde görülebilir.

✅Kanama
✅Ağrılı yara
✅Uçuk (olası nüks)
✅Kuru ağız
✅Boğuk ses
✅Kızarıklık ve şişlik

Çatlamış dudaklardan kaynaklanabilecek diğer belirtiler şunlardır:

✅Susuzluk
✅Genel halsizlik
✅Baş ağrısı
✅Vücut döküntüsü
✅Burun tıkanıklığı ve burun problemleri
✅Kısa süreli de olsa bilinç bulanıklığı, bilinç kaybı, bayılma veya idrara çıkamama gibi bulgular ciddi potansiyel sorunlara işaret edebilir.

Ruj ve dudak balsamı gibi dudaklarla doğrudan temas eden kozmetik ve kimyasal ürünlere ya da eller vb. yoluyla dudaklarla doğrudan temas eden kozmetik ve kimyasal ürünlere karşı alerjik reaksiyonlar da dudak çatlamasına neden olabilir.

Çatlak dudaklar hastalık belirtisi midir?

Çatlamış dudaklar için bir doktora giderseniz, teşhis koymanıza yardımcı olması için size aşağıdaki soruları sorabilirler:

Çatlamış dudaklarınız ne zaman başladı?
Ruj kullanmak dudaklarınızı çatlatır mı?
Son zamanlarda kullandığınız ellerinize veya dudaklarınıza dokunan ürünler var mı?
Çatlamış dudaklar dışında herhangi bir şikayetiniz var mı?
Çatlamış dudaklarınız her geçen gün daha mı kötüleşiyor yoksa bu sorunu sık sık mı yaşıyorsunuz?

Çatlak dudaklardan kurtulma yolları

Çatlamış dudaklar uzun vadede sorun yaratmaz. Tahriş, dudakların çatlamasına neden olarak onları bakteri ve mantar gibi enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale getirebilir. Bazen vücuttaki sıvı kaybı kendini dudak çatlaması olarak gösterir. Teşhis konulduktan sonra ona göre tedavi uygulanmalıdır. Şiddetli dehidrasyon böbrek yetmezliği, bakteriyel enfeksiyonlar, elektrolit dengesizlikleri, mantar enfeksiyonları ve daha fazlasıyla sonuçlanabilir. Aktinik keilitis ise genellikle kronik güneş maruziyeti sonucu gelişen ve tedavi edilmediği takdirde cilt kanserine kadar ilerleyebilen bir durumdur.

Dudaklarda şiddetli kuruluk ve çatlama ile karakterize olan keilite, enflamatuar bir durum veya Crohn hastalığı gibi bir enfeksiyon neden olabilir. Diş travması, aşırı tükürük de keilite neden olabilir. Diş teli, takma diş ve emzik kullanımı bu eğilime katkıda bulunur.

Bazı ilaçlar dudak çatlamasına neden olabilir. A vitamini, retinoidler, lityum içeren ilaçlar ve kemoterapide kullanılan ilaçlar aşırı kuruluğa ve dudak çatlamasına neden olabilir.

Sigara içmek ayrıca hassas cildi dumanla tahriş ederek kuruluk ve çatlama olasılığını artırır.

Kuru cilde sahip kişiler genellikle çatlamış dudaklara sahip olma eğilimindedir.

Çatlamış dudaklara ne iyi gelir?

Çatlamış dudaklara ne iyi gelir?

Çatlamış dudakları önlemenin en iyi yolu onları nemli tutmaktır. Dudak kuruluğunu önlemek için, dudaklarınızın nemli kalması için bol su içmeyi unutmayın. Çatlamış dudaklar için de bu önerilere kulak verin.

Doğru Dudak Nemlendiricisini Seçmek
Büyük markaların değil, dudaklarınıza uygun bir dudak balsamı seçin. Bunun nedeni, bazı dudak balsamlarının dudaklarınızı kurutabilecek, tahrişe veya alerjik reaksiyona neden olabilecek maddeler içermesidir.Bazı insanlar yanma hissi hisseder ve ürünün işe yaradığını düşünür… ama aldanmayın. Bu hisler dudaklarınızın tahriş olduğunu gösterebilir. Tarçın, nane, narenciye, okaliptüs, kafur, mentol, lanolin, oksinoksat, oksibenzon, fenol, propil galat, salisilik asit içeren dudak ürünlerini kullanmaktan kaçının. Hint yağı, seramidler, demithicon, kenevir tohumu yağı, mineral yağ, karite yağı, titanyum dioksit ve çinko gibi güneş kremi bileşenleri.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.