DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
https://neolduki.com/wp-content/uploads/2024/04/reklam.gif
https://neolduki.com/wp-content/uploads/2024/04/reklam.gif

Kahvaltı Yapmanın Faydaları Nelerdir?

A+
A-

Kahvaltı Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Kahvaltının Yapmanın Faydaları Nelerdir?Yoğun günlük hayatımda kahvaltıyı atlarım. Ama hata yapma. Kahvaltı kalp krizi riskini azaltabilir ve kilo vermenize yardımcı olabilir.

kahvaltının 5 faydası
En iyi kahvaltı, serpilmiş kahvaltı değildir!
kahvaltıyı atlama
Sabahları işe ya da okula koşturduğumuz, geç uyandığımız ya da aç olmadığımız için genellikle kahvaltıyı atlarız. Ancak kahvaltı, uzun bir açlık döneminden sonra vücudumuzun ihtiyaç duyduğu en önemli enerji öğünüdür. Vücudumuz akşam yemeğinden veya gece yarısı atıştırmasından sonra ortalama 10 ila 12 saat aç kalır. , yakıtı biten bir araç gibi olabilir. güne başlamak için Bu nedenle, vücudunuzun çalışması için enerji vermesi için uyandıktan sonra bir saat içinde kahvaltı yapmalısınız. Ayrıca bilimsel araştırmalar sağlıklı bir yaşam için kahvaltının çok önemli olduğunu ve yaşam kalitemizi artırdığını gösteriyor. İşte kahvaltının 5 nedeni…

Kahvaltı Yapmanın Faydaları Nelerdir?
google.com, pub-6086624941510237, DIRECT, f08c47fec0942fa0

1. sabah kahvaltı sofrasını kurmak

Ağırlık, harcadığınız enerji ile aldığınız enerji arasındaki dengedir. Harcadığımız enerji aldığımız enerjiden fazla ise kilo veririz. Bazen “Ne kadar az yersem o kadar iyi, sadece sabahları aç kalmıyorum” diye düşünerek kahvaltıyı atlıyorum. Peki kahvaltıyı atlamak neden enerji kaybettirirken kilo aldırır?Bunun iki nedeni var.
Birincisi, kahvaltıyı atlayan kişiler gün içinde daha az fiziksel aktiviteye sahip oluyor ve daha az enerji harcıyor. Ne kadar az enerji harcarsanız, kilo vermek o kadar zor olur. İkinci neden, kendinizi aç bırakarak vücudunuzu “eksiklik sinyali” moduna sokmanızdır. Uzun süre enerjisiz kalan aç vücut, bir sonraki öğünde yediklerini yağa çevirip depolar. Bu olumsuz etkilerden kaçınmak için uyandıktan sonraki bir saat içinde kahvaltı yapmalısınız.

2. Kalp Krizi Riskine Karşı Kahvaltı

Harvard Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan bir incelemede, kahvaltıyı atlayan kişiler de kalp krizi ve kalp hastalığı riskinin %27 daha yüksek olduğunu buldu. Kalp krizlerine yol açan faktörler; kan basıncı, insülin direnci, serbest yağ asitleri, LDL adı verilen kötü kolesterol seviyesinin yükselmesi, kahvaltıyı atlamak ve uzun süreli oruç tutmak bu sonuçları şiddetlendirerek kalp krizine zemin hazırlıyor.

Kahvaltı Yapmanın Faydaları Nelerdir?

3. Dikkat…

45 Araştırmalar, kahvaltı yapmanın odaklanmanıza, dikkatinizin dağılmasını önlemenize ve hafızanızı geliştirmenize yardımcı olabileceğini gösteriyor. Beyne ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayarak öğrenmeyi geliştirir. Normal aralıktaki kan şekeri seviyeleri, öğrenme gibi beyin fonksiyonlarını düzenler. Kahvaltı yapmazsanız, uzun süreli açlık sırasında kan şekeriniz en düşük seviyeye düşer ve beyninize yeterince glikoz gitmezsiniz. Bu, daha az odaklanmaya, daha az verimliliğe ve daha az üretkenliğe yol açar. Ayrıca insülin, serotonin ve kortizol gibi hormonların salgılanması da bilişsel işlevi etkiler ve kahvaltıda aç kalmak bu hormonların dengesini bozar.

4. Glikoz ve İnsülin Dengesini Sağlar

2013 yılında Harvard Üniversitesi’nde 46.289 kadın üzerinde yapılan bir araştırma, kahvaltı yapanların tip 2 diyabet geliştirme riskinin daha düşük olduğunu buldu. Kahvaltıyı atlamak tokluk kan şekerini ve insülin seviyelerini artırır ve kahvaltıyı atlamak insülin duyarlılığını azaltır. Aynı zamanda, kahvaltıyı atlayan kişilerin gün içinde acıkma ve aşırı yemek yeme olasılığı daha yüksektir, bu da glikoz ve insülin tepkilerini artırır ve şeker metabolizmasına müdahale eder. Bu bozukluklar diyabete de yol açabilir.

Kahvaltı Yapmanın Faydaları Nelerdir?5. Dengeli bir kahvaltı ile enerji toplayın

Uyanmak, kahvaltı yapmak ve ihtiyacınız olan enerjiyi almak, kendinizi fiziksel ve zihinsel olarak daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Kahvaltıyı atlayanlar gün boyunca yorgunluk, halsizlik, konsantrasyon bozukluğu, düşük kan şekeri ve uykusuzluk yaşarken, kahvaltı yapanlar daha fazla enerjiye sahip olma eğilimindedir. Kahvaltı yiyenlerin iştahlarını kontrol etme olasılığı daha yüksektir. En iyi kahvaltı, serpilmiş kahvaltı değildir!
“Kahvaltıda çeşit daha iyidir” diye düşünmeyin. Aksine kahvaltının olumlu etkilerinden maksimum faydayı sağlamak. Ekmek ve hamur işleri gibi yağ oranı yüksek ve çabuk acıkmanıza neden olan yiyeceklerden kaçının. en iyi kahvaltı yerine

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.