Beyaz lahananın faydaları nelerdir ? Genellikle turşu olarak tüketilen Beyaz lahana yemeklere, salatalara ve çorbalara dahil edilmesi için pek çok nedeni vardır. Çünkü faydaları saymakla bitmez.
Beyaz lahananın kokusunun sırrı…”Pişirirken ki o koku olmasaydı…” Çoğu kişinin aklına “Beyaz lahana” denilince muhtemelen ilk olarak koku gelir. Ancak pişirildiğinde hoş olmayan bir koku yayan kükürt bileşikleri beyaz lahanayı daha değerli kılar, içerdiği vitamin, mineral ve güçlü bileşenler onu doğanın kış için mucizevi ilaçlarından biri yapar. Öncelikle lahana tüketmekle ilgili bazı uyarıları paylaşalım. Beyaz lahanası kan sulandırıcı kullananlar tarafından dikkatli tüketilmelidir yani hipotiroidisi olan kişiler tarafından fazla alınmamalıdır. Haftada iki kez alınması uygundur.
1. Bağışıklığı artırmaya yarar
C vitamini açısından birçok sebzeden çok daha güçlü olan beyaz lahana enfeksiyonlara karşı korur ve bağışıklığı güçlendirir. 100 gram Beyaz lahana günlük C vitamini ihtiyacınızın %40’ını karşılayabilir. Pişirme, bekletme ve işleme, C vitamini içeriğini azaltır, ancak yine de önemli faydaları vardır.
2. B vitaminleri lahana yapraklarında gizlidir
Ayrıca tiamin, riboflavin ve niasin gibi B vitaminleri açısından zengin bir sebzedir. B vitaminleri özellikle sinir sistemi için faydalıdır. Ayrıca bağışıklığı güçlendirici özelliği vardır. Bir porsiyon Beyaz lahana veya salata, günlük B vitamini ihtiyacınızın %10’unu karşılayabilir.
3. Beyaz lahana beslenmenin kralıdır
Kalorisi çok düşük olduğu için diyete uygundur. 100 gram 24 kcal enerji içerir. Özellikle çiğ tüketildiğinde diyetinize daha az kalori verirler. Yemek hazırlarken içerdiği vitaminleri, özellikle yağda eriyen K ve A vitaminlerini emmesi için az miktarda yağ eklemeyi ve mideyi hemen terk etmeden uzun süre tok tutmayı unutmayın.
4. Ödem atılmasına yardım eder
Bu sebzenin yapısında vücuttan su atılmasına, kan dolaşımının hızlanmasına, ödemin azalmasına, su ile birlikte sodyumun vücuttan atılmasına ve dolayısıyla tansiyonun düşmesine yardımcı olan lifler ve bazı maddeler vardır.Öğünler ve salatalar yüksek tansiyonlu kişiler tarafından rahatlıkla tüketilebilir. kan basıncı ve ödem.
5. Kalsiyum depolama
Güçlü bir kalsiyum kaynağıdır ve bu konuda diğer sebzelerden birkaç adım öndedir. 100 gram Beyaz lahana günlük kalsiyum ihtiyacınızın %10’unu karşılayabilir. Dişlerin ve kemik dokusunun dayanıklılığını destekleyen bu sebzenin ister çiğ ister pişmiş olsun kalsiyum düzeyi üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
6. Kabızlığı önler
Özellikle pişirildiğinde hoş olmayan kokular yayan kükürt bileşikleri, lahananın sindirim sistemini olumlu yönde etkilemesini sağlar.
7. Güçlü antioksidan
Antioksidan gücü yüksek bir sebze olan lahana, serbest radikallerle savaşır ve kanseri önler. Ayrıca bağışıklık sistemini baskılayan bozukluklar, karaciğer hastalığı, diyabet ve obezite gibi hastalıklara karşı da koruma sağlar.
8.Lahana Turşusunun Faydaları
Beyaz lahana turşusu yaparak probiyotik özellikler katabilirsiniz. Ancak turşulara tuz eklenmesi probiyotik miktarını azaltabilir. Probiyotikler, bağırsaklarınızda yaşayan iyi bakterilerdir. Bağırsakları sağlıklı tutarak vücudu birçok hastalıktan korurlar. Unutulmaması gereken tek şey: Sirke ile turşu yap, lahana ye ve sıcak su iç.
Dünyanın En Değerli Taşları : İnci, Elmas ve Yakut Dünyanın en değerli taşları ve özelliklerini sizler için sıraladık. Şüphesiz her insan bu mücevherlere sahip olmak ister ,hayalini kurar. İnci Elmas Yakut Denizlerde yetişen bir mücevherdir. Genellikle beyaz renklidir, ancak diğer renklerde de bulunabilir. Değerli inciler, özellikle Japonya ve Çin’de yüzyıllardır...
Kırışıklığa müdahale yöntemleri nelerdir? Kırışıklıklar konusunda endişeli misiniz? Cilt uygulaması kırışıklıkları yok ederken genç ve pürüzsüz bir görünüm sağlayabilir. Kırışıklığa müdahale yöntemi Cilt yaşlanmasına bağlı kırışıklıklar da vücudun yaşlanmasına neden olur. Kırışıklıkları tedavi etmek için çeşitli kremler ve losyonlar kullanılır. Güzellik bakımlarının yanı sıra doktorlar tarafından da tedaviler alabilirsiniz. Kırışıksız,...
Meşe Palamutu Nedir,Nerde Bulunur Faydaları ? Doğanın sunduğu en güzel hediyelerden biri olan meşe palamutu , hem besin kaynağı hem de ekosistem için önemlidir. Bu küçük ama etkili meyveler, meşe ağaçlarının hayatlarının bir parçasıdır. Denizler gibi geniş bir doğanın parçalarıyla çevrili dünyamızda, bu palamutların kendine özgü hikayeleri taşınır. Tohum olma potansiyeli ile...
İnsansız Hava Aracı (İHA),Unmanned Aerial Vehicle (UAV) İnsansız Hava Aracı (İHA) veya İngilizce adıyla Unmanned Aerial Vehicle (UAV), bir pilot olmaksızın uçabilen bir hava aracıdır. İHA, farklı boyutlarda, amaçlara ve kullanım alanlarına bağlı olarak çeşitli şekillerde tasarlanmıştır. İHA’lar genellikle askeri, sivil ve ticari alanlarda kullanılır. İHA’ların çeşitli kullanım alanları...
Down Sendromu Nedir? Belirtileri ve Özellikleri Nelerdir? Down Sendromu Nedir? Down Sendromu, çoğunlukla kromozom anormalliklerinden kaynaklanan ve her yaşta görülen bir genetik bozukluktur. Bu Sendrom, 21. kromozomun üç kopyasının oluşturduğu bir anomaliye bağlı olarak ortaya çıkar. Bu anomaliye “Trisomy 21” olarak adlandırılır. Down Sendromu, dünya çapında her yıl yaklaşık 1...
Ethereum nedir , Ethereum geleceği ne olur? Ethereum, 2015 yılında Vitalik Buterin tarafından geliştirilen ve akıllı sözleşmelerin çalıştırılmasını sağlayan bir blockchain platformudur. Ethereum, Bitcoin gibi bir kripto para birimi olmasının yanı sıra, aynı zamanda daha karmaşık işlevlerin gerçekleştirilebileceği bir platform sağlar. Ethereum’un temel amacı, merkezi olmayan uygulamaların (DApps) ve akıllı...
En iyi deneyimleri sağlamak amacıyla, çerezler gibi teknolojiler kullanıyoruz.
Functional Her zaman aktif
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.