Günde 30 dakikadan fazla yürüyün. Düzenli yürüyüş, kalp damar sağlığından psikolojiye birçok yönden insan sağlığına katkı sağlar.
Yürüyüş; kan akışını ve kan damarı sayısını artırarak dolaşımı iyileştirir, kalp-damar hastalıkları ve bazı serebrovasküler hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kalp kası dahil olmak üzere vücuttaki kasları güçlendirir ve daha verimli çalışmasını sağlar. Bu ilaç, stres sırasında kan basıncındaki artışı baskılayarak kan basıncını düzenler. Lenfatik dolaşımı destekler. Metabolizmayı uyarır. Eklem ve kas esnekliğini artırarak sırt ve boyun ağrılarını hafifletir.Birçok hastalığın önlenmesinde bize yardımcı olur.
Her sağlıklı insan yürüyebilir. Ancak böbrek yetmezliği, bacak yaralanması veya tekrarlayan ortopedik cerrahisi olan kişiler doktora danışmadan ayrılmamalıdır. 10 dakika boyunca germe egzersizleri yapın
Yürüyüş öncesi ve sonrası, ön ve arka grupların bacak ve uyluk kaslarını germek için her yürüyüşten önce düzenli olarak 5-10 dakika esneme egzersizleri yapın. Bu basit egzersizler, yürüyüş sırasında ve sonrasında oluşabilecek kas ve eklem hasarlarını önlemeye yardımcı olur.
Sağlıklı bir insan, hastanın genel sağlık durumuna göre değişmekle birlikte haftada 5 gün, günde ortalama 30-60 dakika yürümelidir.
Yürüyüş sırasında rahat ve hareket etmesi kolay giysiler tercih edin, kışın kat kat, yazın ise açık, parlak renkler giyin. Spor ayakkabı veya koşu ayakkabısı ile yürüyüşe çıktığınızdan emin olun. Diz ve ayak bileği problemlerinde, aynı zamanda bası yaralarınız varsa tabanlık kullanmak mantıklıdır. Yürürken metabolizmanız terlemeyi artırır, bu nedenle teri emen pamuklu giysiler veya teri vücuttan uzaklaştıran özel ayakkabılar giymelisiniz. Kumaşlar tercih edilmelidir.
Yürüyüşten önce çok aç ya da çok tok olmayın. Ağır bir yemekten sonra en az 2 saat yürüyüş yapılmalıdır. Yürüyüşünüzü takip eden 2 saat içinde kompleks karbonhidrat açısından zengin bir menü tüketilmelidir. Özellikle engebeli arazide yürümek, diz, kalça ve bel sorunları olan hastalarda semptomları artırabilir.
Baskı sorunları (itme, itme vb.) olan hastalar, alt ekstremitelerin biyomekaniğini ayarlayan ve diz, kalça ve bele daha eşit yük dağılımı sağlayan özel yapım ortezler kullanmalıdır. Yürümeden önce düzenli olarak esneme egzersizleri yaparak ve yürüyüş hızını hava, zemin ve kişisel duruma göre ayarlayarak kişileri ortopedik yaralanmalardan korur.