Ihlamur, hastalık ve soğuk kış geceleri için en popüler bitki çaylarından biridir. Ihlamur yaprakları, güçlü antioksidanlar olan flavonoidler içerir. Bu nedenle soğuk algınlığı, grip ve soğuk algınlığı tedavisinde etkilidir.
Ihlamur çayı buharı burun tıkanıklığını giderir, sıcak çay boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelir, limonla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirir. Stresi azaltmak, sinirleri yatıştırmak ve uykuya geçişi kolaylaştırmak için ıhlamur çayı. Ihlamur çayı idrar söktürücü olarak da kullanılır.
Ağırlıklı olarak ılıman iklimlerde yetişen ağaç biçimli bir bitki türüdür. Ihlamur çayı, ıhlamur ağacının kurutulmuş yapraklarından ve çiçeklerinden yapılan bitkisel bir içecektir. Bu ağaç türü 40 metre yüksekliğe kadar büyür. Bu, tek bir ağacın büyük miktarda mahsul hasat edebileceği anlamına gelir. Ihlamur çiçekleri, esas olarak ıhlamur çiçeği çayının etkisinden dolayı bu ağaçların en yaygın kısmıdır.
Ihlamur çayı sadece tıbbi özellikleriyle değil, aynı zamanda hoş aromasıyla da bilinir. Ihlamur çayı sıcak veya soğuk olarak içilebilir ve çiçeksi bir kokusu vardır.
Pek çok farklı ıhlamur çeşidi vardır ve her biri benzersiz konsantrasyonlarda yararlı bileşikler içeren yapraklar üretir. Geçmişte ıhlamur, tıbbi amaçlar için yaygın olarak kullanılması nedeniyle “kraliyet nektarı” olarak biliniyordu. Ihlamurun tıbbi geçmişi çok eskilere dayanmaktadır.
Orta Çağ Avrupalıları ve Kızılderililer sakinleştirici özelliğinden dolayı kullanmışlardır. Ihlamur çayının 2. Dünya Savaşı sırasında askerleri sakinleştirmek için kullanıldığına dair bilgiler de vardır.
Ihlamur birçok vitamin ve mineral içerir. Sağlığa pek çok faydası bulunan ıhlamur bitkisi şu vitaminleri içerir:
A vitamini
B6 vitamini
c vitamini
P vitamini
Kireç ayrıca manganez ve kalsiyum gibi mineraller içerir.
Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan ıhlamur birçok hastalığa karşı faydalıdır. Soğuk algınlığı ve gripte yaygın olarak kullanılan bir bitki olan ıhlamurun faydalı olduğu hastalıklar şunlardır:
Ihlamur ve ıhlamur çayının sağlık yararları, öncelikle yüksek konsantrasyonda bitkisel besinler, flavonoidler ve diğer terleme maddelerinden kaynaklanmaktadır. Ihlamur çiçeği çayı, yatıştırıcı etkilerinden dolayı özellikle panik bozukluklar, uykusuzluk ve zihinsel stres için etkili görünmektedir. Ihlamur çayının faydalarından bazıları şunlardır:
Bilimsel kanıtlar, ıhlamur çayının stresi veya kaygıyı azaltabildiğini ,yüzyıllardır dünyanın birçok yerinde sakinleştirici olarak kullanıldığını ve bazı durumlarda hormonal sağlık üzerinde olumlu etki gösterebileceğini göstermektedir. Ihlamur ağacından bir bardak ılık içen herkes kendini iyi hisseder. vücudun ve zihnin genel bir rahatlaması.
Örneğin hazımsızlık kronik bir sorunsa, bir bardak ıhlamur çayı mide bulantısı, şişkinlik ve kabızlıktan rahatsız olan sindirim sistemini yatıştırmaya yardımcı olabilir. Çalışmalar, ıhlamur çayının antispazmodik etkilerinin mide kramplarını hafifletmeye ve iştahı artırmaya da yardımcı olabileceğini gösteriyor.
İdrar söktürücü olan ıhlamur çayı tansiyonun düşmesine de yardımcı olabilir. Ihlamur çayı kalp hastalığına çare olmasa da sinir sistemini sakinleştirici etkisi vardır ayrıca stres zamanlarında tansiyonun yükselmesini engeller.
Not:
Ihlamur çayının tansiyon ilacı yerine geçmediğini bilmelisiniz.
Bir çay kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçeği yaprağı karışımı bir bardak kaynar su ile dökülmeli ve içmeden önce 10 dakika demlenmeye bırakılmalıdır. Ihlamur çiçeklerinin serinletici çayı, sıcak yaz günlerinde canlandırıcı etkisiyle susuzluğu giderebilir. Menopoza bağlı hafif sıcak basmaları için de kullanılır.
Bir avuç taze ıhlamur çiçeği 1 litre su ile karıştırılarak soğuk suda ıhlamur çiçeği infüzyonu yapılabilir. Fiziksel aktivite veya masajdan sonra soğuk bir ıhlamur çayı, çözünmüş atıkların atılmasına veya vücudun toksinlerden arındırılmasına yardımcı olur.
Ihlamur neden kaynatılmaz? Ihlamur hazırlanırken mayalanır. Ihlamur pişirmek, antioksidan olan polifenolleri azaltır. Sonuç olarak, sağlık için koruyucu işlevini kaybedebilir.
Doğru demlenip içilen ıhlamur çayının balgam söktürücü etkisi vardır. Kışın nezle olduğunuzda boğazınızdan çıkan balgamı ıhlamur içerek boğazınızdan atabilirsiniz.
Ihlamur çayı yüksek tansiyona yardımcı olur ve kalp hastalıklarını önler. Aynı zamanda kan damarlarında oluşabilecek iltihabı önler ve kalp krizi riskini azaltır. Aşırı tüketimi sağlık sorunlarına neden olabilir. yani yemekten önce