Dogecoin (DOGE) nedir? Dogecoin ne kadar olur? Günümüzün en popüler kripto para birimlerinden biri olan Dogecoin (DOGE), Aralık 2013’te piyasaya sürüldü. Dogecoin (DOGE) ve türevi dijital para birimleri, kripto para birimlerinin daha çok yatırım ve ticaret amaçlı olarak tercih edilmesiyle şu sıralar gündemde.
Dogecoin (DOGE), geleneksel bankacılık ücretleri olmadan eğlenceli bir ödeme sistemi oluşturmak için Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından geliştirilmiştir. Ocak 2014 itibariyle para birimi, toplam işlem hacminde Bitcoin dahil birçok kripto para birimini geride bıraktı. Dogecoin’deki (DOGE) bu artış devam etti ve 7 Ocak 2018’de 0,017 dolara yükseldi.
Dogecoin (DOGE), blockchain teknolojisinde bir yenilik olmadığı için transferi, Litecoin kripto para birimi tarafından kurulan blockchain ağı üzerinden yapılır.
Dogecoin (DOGE) ilk ortaya çıktığında, kullanıcılara çıkarılan her blok için yatırım amacıyla rastgele bir ödül verildi, ancak bu ödül daha sonra statik bir ödül olarak değiştirildi.
Dogecoin’in (DOGE) işlevi nedir? Adını ünlü bir internet karakterinden alan Dogecoin (DOGE), daha erişilebilir ve kullanıcı dostu bir kripto para birimi olarak tasarlandı. Bu sayede Bitcoin’in karmaşıklıklarını atlayarak kullanıcılara erişim sağladığı düşünülüyordu.
Dogecoin (DOGE) Piyasa açısından bakıldığında, bu para birimi en aktif ve en büyük topluluklardan biri olarak bilinir. Bu kripto para birimi, özellikle bir çip olarak popülerdir ve ayrıca çeşitli projeleri finanse etmek için kullanılır. İpuçları biçiminde, kullanıcılar diğer kullanıcılara, tanınması gerektiğine inandıkları gönderiler veya gönderenler hakkında ipucu verir. İşe yaramalı.
Dogecoin’i (DOGE) diğer kripto para birimlerinden ayıran temel özellik, deflasyonist değil, enflasyonist olmasıdır. Bu nedenle, Dogecoin’in (DOGE) dolaşımında herhangi bir kısıtlama yoktur. Bitcoin gibi bir para birimi üst limitine ulaştığında bir süre sonra madenciliğe devam etmek kârsız hale gelir. Bu nedenle Dogecoin (DOGE) uzun vadeli ticarette de avantajlıdır.
Dogecoin (DOGE) madenciliği genellikle Dogecoin (DOGE) satın almak isteyen herkes için ilk adımdır. En basit haliyle bu işlem, Dogecoin (DOGE) blok zincirinde işlemin onaylanması sonucunda yeni Dogecoin (DOGE) ile ödüllendiriliyor. Ancak bu kontrol, karmaşık matematiksel formüllerin çözülmesini gerektirir ve bu amaçla güçlü bilgisayarlar tercih edilir.
Mining Dogecoin (DOGE), blok süresi, zorluk, algoritmalar ve ödüller açısından diğer kripto para birimlerinden farklıdır. Örneğin Dogecoin (DOGE) dakikada 1 blok süresine sahipken bu süre Bitcoin için 10 dakika, Litecoin için 2.5 dakika olarak ifade ediliyor. Dogecoin (DOGE) madenciliğinin diğerlerinden daha hızlı olmasının nedeni budur.
Madencilik için kullanıcılara Solo ve Mining Pool olmak üzere iki farklı seçenek sunulmaktadır. Solo’da kişi tek başına çalışır. Havuz mantığı, ödül kazanmak ve paylaşım yoluyla işlem gücünü artırmak için işlemleri onaylama hedefi olan bir kullanıcı grubuna sahiptir. Havuzun sınırları içinde madencilik yaparsanız ücretlendirilirsiniz. Ayrıca ödülün teslim alınması sırasında bir kısmı da kişiye emanet edilecektir.
Yalnız madencilik daha yüksek gecikme süresine ve biraz daha yüksek riske sahiptir. Bu, ilk blok ödülünüzü almak için bekleme süresinin haftalar veya aylar olabileceği anlamına gelir. Ancak ödül kazandığınızda paylaşım yoktur ve tamamen size kalmıştır. Bu sayede herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmıyor. Kar alırken güncel Dogecoin (DOGE) TL fiyatı geçerlidir.
Kripto para birimlerine yatırım yapmak isteyenler için Dogecoin (DOGE) nasıl alınır ve satılır sorusunun cevabı sıklıkla karşımıza çıkıyor. Bunun için madencilik yapılmalı veya bu işlemlerin özel olarak oluşturulduğu kripto para borsalarının kullanılması gerekir. Türkiye’de Türk Lirası ile Dogecoin satın almak sanılanın aksine oldukça kolay ve hızlı bir işlemdir. Dogecoin’i herhangi bir teknik bilgiye veya resmi belgeye ihtiyaç duymadan satın alabilirsiniz.