DOLAR
32,3373
EURO
34,9659
ALTIN
2.325,93
BIST
9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Nasır nedir ve nasıl oluşur?

06.11.2023
1.038
A+
A-

Nasır nedir ve nasıl oluşur?

Nasır nedir ve nasıl oluşur? Nasırdan kurtulma yolları nelerdir ? Ayak tabanlarında yaygın olarak bulunan nasırlar, inatçı cilt topakları olarak bilinir. Nasır hakkında bilmeniz gerekenler yazımızda…

Nasır nedir ve nasıl oluşur?
google.com, pub-6086624941510237, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nasır nedir ve nasıl oluşur?

Nasırlar (nasırlar ve yaralar), derinin basınç ve sıkışmasından kaynaklanan derinin sertleşmesi ve kalınlaşmasıdır. Nasırlar, altta yatan bir kemik çıkıntının basıncından veya her zaman aynı noktaya uygulanan basınç ve kompresyondan kaynaklanabilir. Özellikle ayak tabanlarında yanlış ayakkabı giymek veya yanlış tabanlık seçmek, kilonuzun en yoğun olduğu yerde nasırlara yol açabilir. Kemik yapısında anatomik bir bozulma varsa bu durumda da nasırlar görülür.

Nasırlarlar nerede görünür?

Ayak parmakları arasında, parmak baskısı, ayak parmakları, topuklar, avuç içi, parmak uçları, dizler, dirsekler, omuzlar ve akupunktur noktaları görülebilir.

Nasır nedir ve nasıl oluşur?

Nasırları siğillerle karıştırmayın

Enfeksiyöz olmayan nasırlar, ayak tabanlarında kalın beyaz plaklar olarak görülen siğillerle karıştırılabilir. İkisi arasındaki fark aşağıdaki gibidir.
Siğili ovuştururken küçük siyah noktalar ve kanama görülür, ancak kalın beyaz bir nasır tabakası tekdüzedir. Bazı nasırların merkezi koni şeklinde pençe benzeri bir çekirdeği varken, diğerlerinin çevresinde sarımsı beyaz bir alan vardır. Korneanın merkezindeki tıkaç benzeri bir yapı sinir dokusuna baskı yaptığında ağrı oluşabilir. Ayak parmakları arasındaki nasırlar ter veya nemden beyaza dönebilir. Cildin bütünlüğü bozulursa kornea bölgesinde enfeksiyon gelişmesi nedeniyle kornea altında irin veya iltihaplı sıvı birikmesi görülebilir. nasır tedavisi
Nasırlar, derinin keratin tabakasını eritme özelliğine sahip salisilik asit bazlı bileşikler, solüsyonlar, pomatlar ve hazır nasır bantları ile tedavi edilebilir. korneayı yok edebilir. Tedavi edilmezse nasırlar büyüyebilir. Ağrı ve enfeksiyon eklediğinden tedavisi zor olabilir. Kornea özellikle periferik damar hastalığı, kalp damar hastalığı ve şeker hastalığı olan hastalarda bir uzman tarafından tedavi edilmelidir. Nasırın altından başlayan yaraların bu hastalarda uzuv kaybı gibi ciddi komplikasyonlara yol açabileceği akılda tutulmalıdır.

Nasır tekrar çıkar mı?

Tedaviden sonra keratitin tekrarlaması yaygındır. Neden ortadan kaldırılmadığı sürece nüks kaçınılmazdır. Tedavi sonrası ayakta nasır varsa ayak bir ortopedist tarafından muayene edilmeli ve anatomik bozukluklara karşı uygun tabanlık veya ayakkabı giyilmelidir. Korneanın oluştuğu yeri ve parmakları koruyan özel aparat ve yüzüklerin kullanılması önerilir. Derinin sıkıştığı yerler özel koruyucularla korunmalıdır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.