DOLAR
32,3228
EURO
35,1013
ALTIN
2.301,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yapay zeka hangi programlama dilini kullanıyor?

05.02.2024
1.520
A+
A-

Yapay zeka hangi programlama dilini kullanıyor?

Yapay zeka hangi programlama dilini kullanır ? Yapay zeka çalışma sistemi ne şekildedir? Yapay zeka bizi ne kadar ileriye götürecek ? Yapay zeka ile yaşam daha kolay olacak mı?

Yapay zeka terimi, İngilizce’deki “yapay zeka” tanımının dilimize çevrilmiş hali olarak kullanılmakta ve teknoloji dünyasında “AI” kısaltması ile anılmaktadır. Basitçe söylemek gerekirse, “insan beyninin ve düşünce sisteminin bir kopyası” olarak tanımlanabilir. Tanımı biraz kolaylaştırmak için “bilgisayar programını insan gibi düşündürmek” ifadesini kullanabiliriz.

Yapay zeka alanında geliştirmeler yapan yazılımcılar genellikle Python programlama dilini kullanırlar ancak bu teknoloji herhangi bir programlama dili kullanılarak geliştirilebilir. Muhtemelen çok sık duyduğunuz “algoritma” kelimesi yapay zekanın temelini oluşturmaktadır. Algoritmaları herhangi bir programlama dilinde de yazabilirsiniz. Algoritma nedir sorusuna cevap bulmak için “Bir sorunu çözmek veya bir eylemi gerçekleştirmek için yazılmış bir dizi kural” tanımını kullanabilirsiniz.

Yapay zeka hangi programlama dilini kullanıyor?

Python programlama dilinin yapay zeka alanında yaygın olarak kullanılmasının sebepleri temel olarak şunlardır: Blog alanındaki WordPress, e-ticaret alanındaki OpenCart ile aynı temeller üzerine inşa edilmiştir. Bunu bir örnekle daha somut hale getirmek gerekirse; herhangi bir alanda blog sitesi kurmak istiyorsanız ve WordPress’i tercih ediyorsanız, ihtiyacınız olan birçok eklentiye ve koda ücretsiz olarak erişebilirsiniz. Blog geliştirme ve özel yazılım kodlama için ücretli destek istiyorsanız, WordPress tabanlı bloglar size en düşük oranları sunabilir. Çünkü WordPress popülerdir ve dünya çapında yüz binlerce geliştiriciye sahiptir. Bu, geliştiriciler arasında finansal rekabet anlamına gelir.

Python’u yapay zeka uygulamaları için en popüler programlama dili yapan ilk özellik, diğer programlama dillerine göre daha fazla ücretsiz kaynağa sahip olmasıdır. Bu ücretsiz kaynaklar sayesinde, Python kullanarak yapay zeka oluşturan yazılım geliştiricilerin sayısı, diğer programlama dillerinde yapay zeka oluşturan yazılım geliştiricilerin sayısını geçti ve ücretli destek istiyorlar.Mevcut uzman havuzu çok büyük.

TensorFlow, Scikit, NumPy, SciPy, Matplotlib, Keras, PyTorch, Torch, Theano, Gensim, Caffe, Chainer, Statsmodels, Shogun dahil olmak üzere yapay zeka ve makine öğrenimi için Python betik dilinde açık kaynak kodlu yüzlerce kitaplık vardır. NuPIC, Neon, Nilearn NeuroImaging, Scikit ve Pymc. Bu, popüler Python kitaplıklarından ve modüllerinden biridir.

Bir kaç yıl sonrasında yapay zeka çok aktif olarak kullanıma başlayacaktır. Şimdilerde kullandığımız akıllı telefonların 1990 lı yıllarda görünütülü olacağını düşünmek gibi çok acayip gelse de bunlar yaşanacak birer gerçektir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.