DOLAR
32,5827
EURO
35,0155
ALTIN
2.461,48
BIST
9.905,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
https://neolduki.com/wp-content/uploads/2024/04/reklam.gif
https://neolduki.com/wp-content/uploads/2024/04/reklam.gif

Probiyotik nedir ,faydaları nelerdir ?

26.02.2024
1.534
A+
A-

Probiyotik nedir ,faydaları nelerdir ?

Probiyotiklerin nedir ,faydaları nelerdir ?Probiyotikler bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Peki nedir bu probiyotikler, Probiyotik kaynakları hangi besinler, Probiyotiklerin faydaları nelerdir ?

Probiyotik nedir ,faydaları nelerdir ?

Probiyotikler nelerdir?

Probiyotikler, uygun miktarlarda tüketildiğinde sağlık üzerinde olumlu etkisi olan canlı mikroorganizmalar olarak özetlenebilir. Vücudumuzun enerji harcamasını ve kalori yakımını düzenleyen probiyotikler kilo vermemize de yardımcı olur.

En iyi probiyotikler

Boza, yoğurt, tarhana, turşu, kefir, ekşi mayalı ekmek ve peynir gibi besinler probiyotik açısından oldukça zengindir. İşte bu probiyotiklerin faydaları…

İshal, kabızlık, şişkinlik ve gaza iyi gelir

Probiyotik kullanımı mide ve sindirim sistemi ile ilgili problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olabilir. Bağırsaklarınızda yaşayan iyi ve kötü bakterileri dengelemek ve iyi bakteri sayısını artırmak sindirim enzimlerinizi aktif tutacaktır. İshal, kabızlık, şişkinlik ve gaz gibi sorunları önler. Probiyotikler açısından zengin bir diyet, bağırsaklarınızı dengede tutmak için ihtiyacınız olan şeydir.

Probiyotikler Kilo Kaybını Destekler

Yağ oranı yüksek besinler, şeker, şekerli besinler ve rafine karbonhidrat tüketmek bağırsak florasını bozar. Bağırsak mikrobiyotasındaki bir rahatsızlık da besinlerden günde 150 kcal ek enerji alımına neden olur. Düzenli çalışan bir bağırsak, iyi bir metabolizmanın en önemli göstergelerinden biridir. Bilimsel çalışmalar; bağırsaklarda bulunan iyi ve kötü bakterilerin enerji dengesi ve yağlamayı sağlamada rol oynadığını göstermiştir. Probiyotik bakterilerin diyet yağının emilimini engellediği ve dışkıyla atılımını hızlandırdığı düşünülmektedir. Kadın katılımcılarla yapılan çalışmalarda. Katılımcılar probiyotik alan ve almayan iki gruba ayrıldı ve üç ay boyunca takip edildi. Çalışmanın sonunda, onu alan grup yüzde 50 daha fazla kilo verdi.

Probiyotik nedir ,faydaları nelerdir ?Kolon kanseri riskini en aza indirir

Kolorektal kanser, gelişmiş ülkelerde en yüksek mortalite ve morbidite oranları ile dünya çapında bir dağılıma sahiptir. Yapılan çalışmalar; rafine karbonhidratların yüksek tüketimi, sık kırmızı et tüketimi ve azaltılmış lif alımı kolorektal kanserde diyete katkıda bulunabilir.Kansere neden olan süreçleri durdurarak bir yandan kansere karşı korurken bir yandan da kansere karşı korur.

alerjileri azaltmaya yarar

Hastalıkta tehlikeye giren bağırsak geçirgenliğini düzenler ve geliştirir. Floradaki dengesizlikleri düzeltirler ve alerjiye neden olan bazı maddelerin kana karışma riskini azaltırlar.Ayrıca IgA antikorlarının üretimini artırarak mukozal bağışıklığı artırırlar.Bu şekilde alerjik reaksiyonlara karşı koyarlar. Annelere hamilelik sırasında probiyotik açısından zengin bir diyet sağlamanın veya besin takviyeleri almanın çocuklarda alerjik reaksiyonları azalttığı gösterilmiştir.

probiyotik yoğurt

Probiyotikler bağırsak florasını düzenler ve hastalıklarla savaşmaya yardımcı olur.Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklardan korunmak için her gün bir bardak kefir veya bir bardak yoğurt tüketmek iyi bir seçimdir.İyi düzeyde probiyotik alabilir ve hastalanma riskinizi azaltabilirsiniz. .

Prebiyotikleri ihmal etmeyin

Probiyotiklerin yanı sıra dirençli karbonhidratlar olan prebiyotikleri de beslenmenize ekleyin çünkü prebiyotikler bakteriler için besindir ve iyi bakterilerin büyümesini teşvik eder Prebiyotikler; kök sebzeler (karahindiba, soğan); sarımsak, pırasa, patates, tatlı patates, ve enginar) ve tahıllar (yulaf, çavdar ve buğday gibi). Probiyotik gıdaların bu gıdalarla birlikte tüketilmesi sağlık etkilerini artırır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.