DOLAR
34,3061
EURO
37,1912
ALTIN
3.018,65
BIST
8.885,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
https://neolduki.com/wp-content/uploads/2024/04/reklam.gif

Yoğurdun faydaları nelerdir?

Yoğurdun faydaları nelerdir?

Bir kapta yaklaşık 9-10 gr karbonhidrat, 6 gr protein ve 6 gr yağ bir araya getiren yoğurdun faydaları saymakla bitmez.

Yoğurdun faydaları nelerdir?Günlük yoğurt tüketimi ne kadardır?Çok fazla yoğurt yemenin zararları
Yoğurdun cildi güzelleştirici etkileri nelerdir? Yoğurt, lactobacillus’un süt bileşenlerini insan beslenmesi için yararlı metabolitlere dönüştürdüğü tüm bileşenleri içerir. Özellikle laktoz intoleransı olan kişiler süt yerine yoğurt gibi ürünleri tüketmeyi daha kolay bulmaktadırlar.Laktoz intoleransı; Enzim eksikliği laktik aside dönüştürüldüğü için sorun olmaz.

Yoğurt üretimi sırasında fermantasyon ile üretilen faydalı bakteriler bağırsak hareketliliğini arttırır, bağırsak aktivitesini hızlandırır ve kalın bağırsakta oluşan toksinleri emerek ortadan kaldırılmasını sağlar. Ayrıca kolesterolü düşürür ve kan şekeri seviyelerini korur.

Yoğurdun faydaları nelerdir?Yoğurdun faydaları nelerdir?
Yoğurdun cilde faydaları

Yoğurt birçok iyi bakteri içerir. Bu faydalı bakteriler kızarıklıklara karşı oldukça etkilidir. Bu bakterilerin bir diğer faydası da sivilcelere iyi gelmesi… Yoğurdun yüksek proteinli yapısı cilt sağlığına da önemli katkı sağlıyor. Yoğurttaki proteinler cildinizin yenilenmesine yardımcı olur. Yoğurttaki laktik asit cildi gençleştirir ve esnekleştirir. Yani daha genç görünüyorsun.

Yoğurt besleyici bir besindir

Yoğurt üretimi sırasında sütün kuru maddesinin arttırılması süt proteini konsantrasyonunu da arttırır. Bu nedenle yoğurdun yüksek protein içeriği ve proteinin yüksek biyolojik yararlanımı, yoğurdun besinsel önemini artırır. yoğurt düşük kalorili bir besindir.
Orta boy bir kapta yaklaşık 120 kalori olan yoğurt, düşük kalorili bir besin sayılır.Bu nedenle düzenli olarak yoğurt tüketirseniz, yoğurdun faydalarından üst düzeyde yararlanır ve eskisi kadar kalori tüketmezsiniz.Ev yapımı yoğurt çok daha fazladır. hazır yoğurttan daha sağlıklı ve faydalıdır, bu nedenle yediğiniz yoğurdun ev yapımı olduğundan emin olmanızda fayda var.

Yoğurdun faydalarından biri de yağıdır.

Yağın kalp-damar hastalığına neden olabileceğine inanılır ancak dengeli beslenme için yoğurdun günlük beslenmede belirli miktarlarda yer alması gerekir.Bir kısmı süt yağı ile kaplıdır. Yoğurt tüketimi ile kanser hücrelerinin oluşumu arasındaki ilişki tam olarak anlaşılamamış olsa da yapılan araştırmalar düzenli yoğurt tüketiminin meme ve rahim kanseri riskini azaltabileceğini göstermiştir.

Yoğurdun saça etkileri

Düzenli olarak yoğurt tüketimi içeriğindeki maddeler nedeniyle saç sağlığına da fayda sağlar. Yoğurtta bulunan B5 vitamini saç sağlığı için oldukça önemlidir. B5 Vitamini, saçı yaygın saç dökülmesi sorunlarına karşı daha dirençli hale getirir. B5 vitamininin saç sağlığına bir diğer katkısı da saç seyrelmesine karşı hareket etmesidir. Yoğurttaki laktik asit, saç derisini temizler, korur ve sağlıklı saçı destekler.
Araştırmalar, düzenli süt ve süt ürünleri tüketiminin yüksek tansiyon riskini azalttığını göstermiştir.
Yorucu bir antrenmandan sonra yüksek proteinli yoğurt iyi bir seçimdir. Kasların iyileşmesi için proteine ​​ihtiyacınız vardır.

Osteoporoz için yoğurt

Kalsiyum, güçlü kemikler ve sağlıklı dişler için önemlidir. Yoğurt çok iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Vücut yeterli miktarda kalsiyum aldığında o kalsiyum doğrudan kemikler tarafından kullanılır. Bu anlamda osteoporozu önlemedeki önemini gösterir. Yoğurtta bulunan kalsiyum ve D vitamini kombinasyonu kemikleri güçlendirir. Ek olarak, D vitamini kalsiyumun depolanmasına yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynar. Günde üç ila dört porsiyon yoğurt, hastalık ve enfeksiyonlarla savaşmaya ve daha güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmaya yardımcı olabilir.

Yoğurdun faydaları nelerdir?Yoğurdun faydaları nelerdir?

Her yaşta alınır

Çocuklar, ergenler ve orta yaşlılar için yoğurt tüketimi oldukça önemlidir. Çocukluk ve ergenlikte büyüme ve gelişme çok önemlidir. Bu dönemde yoğurt, boy uzamasında, kemik gelişiminde, özellikle yeni doku yapımında önemli rol oynar. Çocukların dişlerinin gelişiminde de çok önemli bir rol oynar. İçerdiği kalsiyum, kemik oluşumu ve boy uzaması için en önemli mineraldir. Bu işte en büyük yardımcısı Lynn’dir. Çocuklar ve ergenler ihtiyaç duydukça yoğurt tüketmelidir. Ayrıca osteoporoz (kemik erimesi) riski ve yaşla birlikte kemik sağlığının önlenmesi açısından yoğurt tüketimine dikkat edilmelidir. Yani yoğurt hayatın her aşamasında çok önemlidir.

Günlük yoğurt tüketiminiz nedir?

Süt, yoğurt, peynir ve ayran süt ürünleri grubunu oluşturur. Günde ne kadar tüketmeniz gerektiği diğer süt ürünleri tüketiminize göre değişebilir. Süt ve peynir hiç tüketilmiyorsa yoğurt azar azar artırılmalıdır. Ayrıca her gün tüketilen miktar kişilerin enerji ihtiyacına bağlıdır. Diyelim ki kahvaltıda peynir yiyorsunuz ve günde bir bardak süt içiyorsunuz. Öğle veya akşam yemeklerinde bir kase yoğurt veya bir bardak ayran tüketmek olmazsa olmazdır. Ancak hiç süt ve peynir tüketmiyorsanız günde 3-4 bardak tüketmelisiniz.

Çok fazla yoğurt yemenin zararları

Yoğurt, çok iyi bir karbonhidrat, protein ve yağ dengesine sahip, yüksek kalsiyum içeriğine sahip önemli bir besin kaynağıdır. Yetişkinler için günlük kalsiyum alımı, özel durumlar olmaksızın 1000-1200 mg’dır. Günlük kalsiyum alımınızın 1500 mg’ı geçmemesi önemlidir.
aşırı kalsiyum alımı;

Kemiklerde birikebilir ve kırık riskini artırabilir. Böbrek taşı oluşumuna yol açabilir.
Erkeklerde prostat kanseri riskini artırabilir.
Kan pıhtılaşma bozukluklarına neden olabilir.
Diğer minerallerle oranı düşebilir ve diğer minerallerin emilimi engellenebilir.
aşırı protein alımı;

Bu, proteinlerdeki nitrojenin karaciğerde üre adı verilen bir atık ürüne dönüştürülmesine neden olur. Bu kalıntı böbrekler yoluyla idrarla atılır. Bu nedenle fazla protein karaciğer ve böbrekleri zorlar.
Kan kolesterol ve ürik asit düzeylerini yükseltir. Karaciğer, böbrek, kardiyovasküler hastalık ve gut riski vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.