DOLAR
32,5910
EURO
34,8590
ALTIN
2.491,84
BIST
9.701,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C
https://neolduki.com/wp-content/uploads/2024/04/reklam.gif
https://neolduki.com/wp-content/uploads/2024/04/reklam.gif

Kırışıklığa müdahale yöntemleri nelerdir?

06.02.2024
483
A+
A-

Kırışıklığa müdahale yöntemleri nelerdir?

Kırışıklıklar konusunda endişeli misiniz? Cilt uygulaması kırışıklıkları yok ederken genç ve pürüzsüz bir görünüm sağlayabilir.

Kırışıklığa müdahale yöntemi

Cilt yaşlanmasına bağlı kırışıklıklar da vücudun yaşlanmasına neden olur. Kırışıklıkları tedavi etmek için çeşitli kremler ve losyonlar kullanılır. Güzellik bakımlarının yanı sıra doktorlar tarafından da tedaviler alabilirsiniz. Kırışıksız, genç, pürüzsüz bir cilt için cildin katmanlarını ayıran uygulamalar da bulunmaktadır. Bu uygulamalar şu şekilde sıralanabilir:

✅Dermabrazyon (katmanları kazıyarak) ve kimyasal peeling
✅Lazer dermabrazyon ve derin kimyasal peeling
✅Ablatif olmayan lazerler olarak bilinen diğer lazerler (kırışıklıkların tedavisine yardımcı olur. Bu lazerler dermisi ısıtarak ve kollajen büyümesini uyararak çalışır.)
✅Botoks, kollajen ve diğer dolgu maddelerinin enjeksiyonları (kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur.
Kırışıklıklar için en uygun tedaviyi bulmak için doktorunuza danışmalısınız.

Kırışıklığa müdahale yöntemleri nelerdir?
google.com, pub-6086624941510237, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Dolgu işlemi ne zaman kullanılmamalıdır?

✅Şiddetli alerjiye sekonder anafilaktik şok öyküsü
✅sığır kolajeni veya yumurta alerjisi
lidokain alerjisi
✅iltihaplı veya enfekte cilt
✅Skar dokusunun yanlış iyileşmesi (keloidler)
✅pıhtılaşma bozukluğu
✅Aktif inflamasyon (kistler, akne, döküntüler, kurdeşen) veya enfeksiyonlar (gecikmiş tedavi)

Dolgunun riskleri nelerdir?

Tıbbi bir işlem olduğu için potansiyel riskleri vardır. Bu yan etkiler şunlardır:

✅enfeksiyon
✅çürük
✅Kırmızılık
✅şişme
✅ağrı
✅Bulanık görme ve grip benzeri semptomlar
✅enjeksiyon bölgesi ağrısı
✅duyarlılık
✅kaşıntı ve döküntü
✅Deri döküntüleri veya şişlikler (ameliyat gerektirebilecek nodüller veya granülomlarla birlikte)
✅Acil tıbbi müdahale gerektiren ciddi bir alerjik reaksiyon (doktorunuz dolgu maddelerine alerjiniz olup olmadığını belirlemek için tedaviden önce bir alerji testi isteyebilir.)
Yan etkilerin çoğu enjeksiyondan hemen sonra ortaya çıkar ve 7 gün içinde kaybolur. Bazı durumlarda, yan etkiler haftalar, aylar veya yıllar sonra ortaya çıkabilir. Emilmeyen dolgu maddeleri uzun süreli yan etkilere neden olabilir.

Kırışıklığa müdahale yöntemleri nelerdir?Kalıcı (emilemeyen) dolgu maddeleri nelerdir?

Artefil (polimetilmetakrilat kolajen):
Sığır kolajeni ve metil metakrilat içerir. Sığır kolajeni vücutta çözündükten sonra, mikropartiküller kolajen tarafından çevrelenir. Sığır kollajeni kullanıldığı için alerji testi gereklidir. Topak oluşumu olası değildir.

Silikon:

Kalıcı fiksasyon için microdrop teknolojisi kullanılarak sıvı silikon uygulaması kullanılabilir. Ancak sıvı silikon kullanmanın riskleri vardır. Yumru oluşumu mümkündür.

Kırışıklıklar için kök hücre tedavisi

Yaz aylarında kök hücre gençleştirme tercih edilebilir. Bu yöntem, vücudundan atılabilecek fazla yağ dokusuna sahip kişiler tarafından kullanılabilir. Cerrahi şartlarda lokal anestezi kullanılarak kişiden yağ alınır. Bu yağ özel bir taşıma sistemi ile laboratuvara gönderilir. Burada işlenir, hücrelere ayrılır ve özel kaplarda üç ayrı kutuda saklanır. Kök hücreler dolgu işlemine benzer şekilde 3 hafta arayla 3 seansta hastanın cildine enjekte edilir. Bu uygulama sonrasında kişiler kendilerini yenilenmiş hissederler ve sosyal çevrelerindeki değişiklikleri anında görebilirler. Yaşla birlikte cilt kalitesi değiştiği gibi derin doku yapısı da değişerek küçülür. Bu yöntem, bu yapıları orijinal hacimlerine geri yükleyerek üç boyutlu bir etki yaratır. Uygulama ayrıca cildin dokusunu, rengini ve elastikiyetini değiştirir ve yayar. Artan kollajen sentezi cildi sıkılaştırır ve kırışıklıkların görünümünü azaltır. Yaşlanma süreci ilerledikçe bu uygulama zaman zaman tekrarlanmalıdır. Hastadan yeterli miktarda yağ hücresi alınarak her ameliyatta yağların tekrar dökülmesi engellenebilir ve kök hücreler diğer ameliyatlar için saklanabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.