DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
https://neolduki.com/wp-content/uploads/2024/04/reklam.gif
https://neolduki.com/wp-content/uploads/2024/04/reklam.gif

Hünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir ?

18.12.2023
1.120
A+
A-

Hünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir ?

Hünnap Meyvesinin Faydaları Son yıllarda tüketimi artan ve tezgahlarda daha sık rastlanan hünnap meyvesi ve faydaları hakkında bilgi almak için tıklayın!

Hünnap nedir?

Hünnap meyvesi iri zeytin büyüklüğünde tohumları olan yeşil bir meyvedir. Olgunlaşma sürecine paralel olarak yeşil rengi mora dönüşür. Karardıktan sonra kırışır ve hünnap gibi görünür. Hem doğada hem de bahçelerde bulunur.

Hünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir ?

Hünnap, bir antioksidan ve C vitamini deposudur. Hünnap, her biri meyvelerinde, yapraklarında, çiçeklerinde ve tohumlarında faydalı olan vitamin ve mineraller açısından zengindir. Sağlığınızı Sağlar Hünnapı diyetinizden çıkarmanın sağlığınız için büyük faydaları vardır. Bilimsel adı Ziziphus Hünnap Değirmeni olan hünnapın anavatanı Çin’dir. Rusya, Hindistan, Güney Avrupa, Orta Doğu ve Anadolu’da yetişir. Çin hurması olarak da bilinen hünnap ülkemizde Denizli, Isparta, Hatay, İskenderun, Antalya, Kayseri, Bursa ve Çanakkale’de yetiştirilmektedir. Çin’den dünya çapında dağıtılan bu meyve, yüzyıllardır alternatif tıpta kendine yer bulmuştur.

Limondan 20 kat daha fazla C vitamini içerir.

Bir vitamin deposu olan hünnap aynı zamanda kalsiyum, potasyum, brom ve lantan içerir. Dünya Sağlık Örgütü, limondan 20 kat daha fazla C vitamini içeren hünnapın B1 ve B2 vitaminleri açısından zengin olduğunu doğrulamıştır. Hünnapın yapısındaki fenolik bileşikler güçlü bir antioksidan olduğunu göstermektedir. İçerisindeki fenolik bileşikler kiraza göre 2-4 kat daha fazladır.

Tohumdan meyveye yararlı izole

Kendileri bir sağlık deposu olan hünnapların meyvede en fazla antioksidanı, çiçeklerde en fazla fenolik maddeyi, tohumlarda en fazla flavonoidleri ve en fazla C vitaminini içerdiği bilinmektedir. Ben buradayım. yaprak. Hünnaptaki saponinler glukagon sentezini azaltır ve kan şekerinin düşmesine yardımcı olur.İçeriğindeki yüksek diyet lifi nedeniyle besinlerin sindirimini ve emilimini yavaşlatarak tokluk hissi verir ve kan şekerini düzenler. Tokluk hissi veren bir meyvedir. ve obeziteye karşı etkilidir. B ve C vitaminleri içerdiğinden kılcal damarların kalınlaşmasını azaltabilir.

Antioksidan içeriği sayesinde kansere karşı korur. Antioksidan özelliğinden dolayı yaşlanma belirtilerini de azaltır. Lif açısından zengin olan hünnap, sindirimi düzenler ve kabızlığa iyi gelir. Hünnap içerdiği A ve C vitaminleri nedeniyle karaciğeri de korur.

Hünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir ?Hünnap kaç kalori?

100 gram hünnap 79 kcal’dir. 20 gr karbonhidrat içeren hünnap glisemik indeksi 20 olup glisemik indeksi düşük meyveler grubuna aittir. Araştırmalar sonucunda diyabet, sarılık, yara ve ülser tedavisinde kullanılması tavsiye edilmektedir. Şeker hastaları kesik ve yaralarda hünnap meyvesinden faydalanabilir. Özellikle şeker hastaları ayaklarda nöropatiden muzdariptir. Hünnap terapötik bir anti-inflamatuar ajan olarak kullanılabilir. Öte yandan, diyabetik bir diyette, kan şekeri seviyenizi düzenlemek için ihtiyacınız olan dengeli beslenmeyi sağlamak için bir beslenme uzmanına danışmanız önemlidir.

Her besinde olduğu gibi hünnap tüketimi de aşırı olmamalıdır. Çok fazla hünnap meyvesi yemek gaz sorununa yol açabilir. Karbonhidrat içerdiği için kan şekerini yükseltebilir. Çok fazla yemek ishale ve alerjiye neden olabilir ve rahatsızlığa neden olabilir.

Hünnap çayı tarifi nasıl yapılır?

Hünnap çayı ateş düşürücü, ağırlık giderici ve stres giderici özelliklere sahiptir. Zihinsel yorgunluk, halsizlik ve uykusuzluk için kullanılabilir. Tayvan’da kurutulmuş tohumları uykusuzluğu tedavi etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Sıcak suda birkaç dakika bekletildikten sonra taze veya kurutulmuş hünnaplar zencefil ve çubuk tarçın (200ml (1 bardak) su, 5-6 hünnap, 1 dilim çiğ zencefil ve 1 çubuk tarçın) ile alınabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.